Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2006

Rock 'n' Roll!


Απλό Δευτεριάτικο απόγευμα... σήμερα είμαστε rock 'n' roll, όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Το πρωί βέβαια στον ηλεκτρικό την τιμητική του έχει το cd των DJ Food Now, Listen!, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα dj set που περιλαμβάνει από Herbie Hancock και Cinematic Orchestra (των οποίων το live έχασα - τόσο απαράδεκτος είμαι) μέχρι Four Tet, Boards of Canada και English Beat! Όλα αυτά βέβαια μιξαρισμένα στην εντέλεια και πολύ συχνά με διαφορετικό beat απ' το αυθεντικό, αν θέλετε να κάνετε λίγο καλό στους εαυτούς σας διαθέστε του λίγο χρόνο! Στον γυρισμό το ipod παρέμεινε κλειστό καθώς προτιμούσα να μπω στην ατμόσφαιρα του Κίτρινου Σκύλου του Georges Simenon - περνάω μίνι περίοδο νουάρ/αστυνομικού (ξαναδιάβασα και το Farewell, My Lovely του Raymond Chandler, classic!).

Η συνέχεια δεν είχε εκπλήξεις: για πολλοστή φορά το Saturday Night Fever των Devil Dogs και το Destroy-Oh-Boy! των New Bomb Turks. Το Teenage Kicks των Undertones και το Never Been Caught των Mummies (μεγάλη garage μπάντα τα μέλη της οποίας ντύνονταν ως μούμιες!). To Here are the Chesterfield Kings των (προφανώς) Chesterfield Kings του οποίου δεν θυμίζει μόνο το εξώφυλλο το Aftermath των Rolling Stones... χμ τι αλλό; Πήρα μια γεύση από Fuzztones με το Lysergic Emanations μιας και την Κυριακή παίζουν στο Underworld (με support τους Έλληνες Allison των οποίων την manager τυχαίνει να γνωρίζω για όποιον θέλει να επικοινωνήσει (inside joke people!)) και κατέληξα στον θεό της jazz ηλεκτρικής κιθάρας ο οποίος άσκησε τεράστια επιρροή σε ό,τι ακολούθησε: Wes Montgomery και συγκεκριμένα το live Smokin' At the Half Note.

Υ.Γ. Απο το παρόν post θα προσπαθώ να παρέχω link (myspace κυρίως) για κάθε μπάντα ή μουσικό στον οποίο αναφέρομαι! Παρατηρήσεις και προτάσεις για προσθήκες καλοδεχούμενες!

3 σχόλια:

  1. και αυτό το παλιοάλμπουμ του dj food πώς θα το βρούμε;
    δε μπορούμε να δούμε την ψηφιακή σας δισκοθήκη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω ιδέα γιατί δεν τα βλέπεις... Άλλαξα ενα setting, ξαναδοκίμασε και πές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ok τώρα, αλλά επειδή θα πάω για ύπνο, θα ψάξω αύριο! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή