Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007

Power Pop


Κάτι οι Big Star, κάτι το garage και το pop-punk, πρόσφατα αποφάσισα να ασχοληθώ με το κεφάλαιο power-pop. Ακόμα προσπαθώ να ξεκαθαρίσω πώς ακριβώς ορίζεται - θα το έλεγα pop-punk με έντονη κλίση όμως προς τον pop ήχο των 60s και το freakbeat. Μιλάμε για δεκαετία 70 και έπειτα, underground και - χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρος - Αμερική. Ανακάλυψα λοιπόν μια σειρά απο συλλογές της Rhino με τίτλο "D.I.Y. American Power Pop". Ως τώρα άκουσα μόνο την πρώτη - συγκεκριμένα λέγεται "D.I.Y. - Come Out and Play - American Power Pop (1975 - 1978)" και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα! Αν και είμαι σε περίοδο που πιστεύω οτι το 3λεπτο pop κομμάτι έχει εξαντληθεί - πόσες πιασάρικες μελωδίες να υπάρχουν πια που δεν έχουμε ακούσει - αυτή η συλλογή μάλλον θα με κάνει να αλλάξω γνώμη. Απ' την αρχή ως το τέλος είναι γεμάτη με πολύ όμορφα pop κομμάτια, απο συγκροτήματα που φαίνεται οτι έπαιζαν έτσι απο αγνή αγάπη για την pop και όχι για να γίνουν stars! Απαραίτητη!

Υ.Γ. Λίαν συντόμως θα ακούσω το 2ο μέρος της συλλογής καθώς και θα προσπαθήσω να εντρυφήσω σε αυτούς που μαζί με τους Big Star τα άρχισαν όλα - τους Raspberries. Αναμένετε!

2 σχόλια:

  1. βρε βρε...
    καιρο εχουμε να τα πουμε!
    power pop λοιπον..
    για να ακουσω και εγω αυτα που λες. ;)
    να προτεινω τους gin blossoms που ειναι αρκετα καλοι, αλλα κυριως ειχαν (εχουν ;;) ενα θεο για τραγουδιστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρό έχουμε, πράγματι! Ευελπιστώ ότι θα είμαι πιο "συνεπής" πλέον, άλλωστε σκοπεύω να είμαι αρκετά σπίτι εν όψει εξεταστικής!

    Δεν μαρέσει αυτό που θα πώ, αλλά: έχουμε τους Κόρε. Ύδρο. σε mp3 πουθενά (ναι πρέπει να το αγοράσω αλλά παίζουν αφραγκιές...);

    ΑπάντησηΔιαγραφή