Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007

Clorox Girls - Clorox Girls [2004]


Έχω πάθει πλάκα με τον δίσκο των Clorox Girls. Επιτέλους ένας punk δίσκος που θες να τον βάλεις σε τσίτα ένταση και να αρχίσεις να χορεύεις σαν τρελός ενώ τραγουδάς όλους τους στίχους απ' έξω! Το ξέρω οτι ακούγονται αστεία και υπερβολικά όλα αυτά αλλά δεν απέχουν και πολύ απο την αλήθεια. Πώς αλλιώς δηλαδή να περιγράψεις 12 κομμάτια με διάρκειες 0:42, 1:21, 0:53, 1:15, 1:32, 1:09, 1:36, 2:04, 1:02, 1:48, 1:45 και 2:09, το ένα πιο πιασάρικο απ' το άλλο; Ύφος Ramones και Descendents στον 21ο αιώνα όπου πλέον ξέρουμε τι σημαίνει rock 'n' roll: μία κιθάρα, ένα μπάσο, ένας (τρομερός) ντράμερ και πάρα πολλή "feel good" διάθεση! Καμία διάθεση για περιττούς πειραματισμούς και για διαρκώς επαναλαμβανόμενα κουπλέ και ρεφραίν μέχρι να τα σιχαθείς - μια δυο φορές είναι αρκετές και πάμε για το επόμενο κομμάτι!

Ενδεικτικά αναφέρω τα "Walks the Streets", "Vietnam", "Emergency" και το καλύτερο όλων "Don't Take Your Life" (με ένα τρομερό video που υπάρχει στο myspace της μπάντας). Προς το τέλος πέφτουν λίγο οι εντάσεις με τα "Stuck Inside a Whole" (που τολμώ να πω οτι μου θύμισε Beatles!) και "End Of a Fantasy" (ενδιάμεσά τους ωστόσο παρεμβάλλεται ένα απο τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου, το "Protect You Girl") .

Μου φαίνεται οτι εκεί στο Portland του Oregon ξέρουν να περνούν καλά. Μένει να μας το δείξουν και απο κοντά στο live τους τον ερχόμενο Ιούνιο!

Βαθμός: 4/5
Download: Clorox Girls - Clorox Girls [2004]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου