Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

caribou


Η συναυλία του (των) Caribou χθές στο Gagarin ήταν φανταστική. Η μπάντα για περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο (έχω την αίσθηση)μας πήγε τέσσερις δεκαετίες πίσω, στα ψυχεδελικά 60s των Beach Boys και των Zombies, αλλά με έντονη την πιο σύγχρονη προσέγγιση. Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τη βραδιά αφού το σημαντικότερο μέρος της ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι τέσσερις μουσικοί. Ήταν απο τις συναυλίες που στο τέλος τους δεν έχω κουραστεί σωματικά ούτε κορεστεί μουσικά - πράγμα πολύ σπάνιο για εμένα. Και μόνο ότι άκουσα το Melody Day και το After Hours ζωντανά αρκεί για να θυμάμαι έντονα για καιρό αυτή τη βραδιά.

Υ.Γ: Έλεος όμως με τα τυπάκια που κάθονται δεύτερη σειρά και δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους - ειδικά μόλις οι δυναμικές των κομματιών πέφτουν - και καλύπτουν τη μουσική. Άμα θέλετε να κοινωνικοποιηθείτε να πάτε στα εναλλακτικά στέκια σας. Αν απλώς θέλετε να το παίξετε ψαγμένα indie kids που πήγαν στον Caribou, καθίστε πίσω και ας μιλάτε όλη την ώρα. Ουστ.

Υ.Γ.2: Προσωπικά ο Larry Gus με άφησε παγερά αδιάφορο - ως και με ενόχλησε σε κάποια σημεία. Πείτε με συντηρητικό, οπισθοδρομικό ή whatever, πάντως εγω και αυτός έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη για την καλή μουσική.

6 σχόλια:

  1. ουστ και πάλι ουστ! και οι φωτογράφοι ήταν αρκετά ενοχλητικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι... έβλεπα τον ντράμερ που του είχε κολλήσει τον φακό στη μούρη ο φωτογράφος με το χέρι του ανάμεσα στα ντραμς. έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o οποίος φωτογράφος κράταγε μπύρα κάμερα και τσιγάρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παλι δεν τα ειπαμε ρε!
    εγω δεν τρελαθηκα με καριμπου, οκ καλος ηταν. με καποιες καλυτερες στιγμες.

    ο λαρυ καλουλης ηταν αν και νομιζω οτι δεν πηγε και τπτ καλα σε οσα χειριζοταν στη σκηνη!

    αυτοι που μιλανε στα λαιβ ειναι τραγικοι, καλα τα λες. ακομα χειροτερο ειναι οταν μιλανε σε λαιβ τυπου spyweirdos, keene etc. επισης, γινεται να παω σε ενα λαιβ και να μη με λουσουν με μπυρα? ημαρτον με τους μαλακες που δε βλεπουν που πατανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσένα δεν σου πολυάρεσε και ο δίσκος όμως... εγω τον είχα ψιλολιώσει :)
    και ναι δεν τα παμε πάλι γμτ, βιαζόμουν κι εγω κι έφυγα ψιλοτρέχοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή