Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Cody ChesnuTT - The Headphone Masterpiece [2002]


Το The Headphone Masterpiece είναι ο μοναδικός δίσκος soul (με την ευρύτερη έννοια) που έχω ακούσει και έχει τόσο lo-fi αισθητική. Αισθητική η οποία συνήθως βρίσκεται σε indie ή κάποιες electronica παραγωγές, και όχι στη soul μουσική με τις - συνήθως - πλούσιες ενορχηστρώσεις. Ο Cody ChesnuTT ηχογράφησε τον δίσκο σε ένα τετρακάναλο recorder στο δωμάτιό του, και αυτό γίνεται εμφανές απο το πρώτο κομμάτι του δίσκου. Τα peaks και οι παραμορφώσεις είναι συχνά, υπάρχουν λάθη στα όργανα και τα φωνητικά, και κάποιοι ήχοι μοιάζουν σαν να έχουν βγει απο synth της δεκαετίας του '80!

Όμως όλα αυτά τελικά συντελούν στην γοητεία του δίσκου και τον κάνουν εξαιρετικά ιδιαίτερο. O Cody περνάει εύκολα απο τη blue-eyed soul και το rhythm & blues, στα 60s rock στοιχεία, στη dance, και φυσικά στο hip-hop και παραδίδει μαθήματα soulful ερμηνείας και απόλυτα ομαλής εναλλαγής διαθέσεων.

Δυστυχώς μετά απο αυτόν τον δίσκο ο Cody αποσύρθηκε απο την ενεργό δημιουργία για να αφοσιωθεί στα οικογενειακά του καθήκοντα, όμως πρόλαβε να μας χαρίσει ένα πραγματικό neo-soul διαμάντι.

Credits:
Cody ChesnuTT: Arranger, Engineer, Performer, Mixing
Brian Gardner: Mastering
Sonja Marie : Vocals
Tom Talley : Vocals, Vocals (bckgr), Talking


Disc 1
Disc 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου