Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

saigon




Ανακάλυψα τον Saigon απο το Entourage στο οποίο έκανε ένα πέρασμα το 2005 ως πολλά υποσχόμενος rapper. Η πραγματική ζωή φαίνεται πως δεν διαφέρει και πολύ. Εκείνη την εποχή ο Saigon κατάφερε και δημιούργησε θόρυβο γύρω του μέσω κάποιων mixtapes τα οποία κυκλοφόρησε, αλλά και απο κάποιες συνεργασίες με ήδη γνωστά ονόματα. Ωστόσο φαίνεται πως είχε προβλήματα με τη δισκογραφική εταιρία στην οποία είχε υπογράψει (Atlantic) και το ντεμπούτο του με τίτλο The Greatest Story Never Told ενω είναι έτοιμο απο το 2005(!) δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την Atlantic να διακόψει το συμβολαιό του ώστε να καταφέρει να κυκλοφορήσει τον δίσκο μόνος του έγραψε ένα ανοιχτό κείμενο στο blog του στο Myspace στο οποίο κατηγορούσε την εταιρία οτι ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος και όχι για τη μουσική την οποία βγάζει. Λίγο καιρό μετά ακολούθησε δεύτερο κείμενο στο οποίο ανακοίνωνε οτι παρατούσε τη μουσική ("I QUIT") λόγω της κατάστασης της μουσικής βιομηχανίας. Φαίνεται οτι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (επίσημα η Atlantic αποδίδει την καθυστέρηση σε δυσκολίες απόκτησης δικαιωμάτων για κάποια samples) κατάφερε να διακόψει το συμβόλαιό του και να υπογράψει στην Fort Knocks Entertainment.

Πλέον περιμένει να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο του, το οποίο ενω αναμενόταν να είναι πολύ δυνατό, πλέον υπάρχουν φόβοι οτι δεν θα ακούγεται τόσο φρέσκο όσο θα ήταν αν είχε κυκλοφορήσει στην ώρα του.

Πάντως το mixtape The Moral of the Story (2007) το οποίο έχω ακούσει είναι εξαιρετικό. Είναι διαθέσιμο για download εδώ. Παράλληλα ακούστε και την συνεργασία του με τους Roots στο Criminal που βρίσκεται στον τελευταίο δίσκο τους (Rising Down).

8 σχόλια:

  1. yo ma nigga! lol
    ο λαος απαιτει κ αλλα ποστ σχετικα με αγνωστους μαυρους!
    μια χαρα μου ακουγεται ο τυπας, ουτε πολυ old school ουτε τρεντομαλακονεο χιπ χοπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διακρινω sampling απο bon jovi στο ryders; αυτα ειναι! respect! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε είναι πολύ καλός... και αναλογικά με το hype που έχει φάει δεν το περίμενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exei kanei beef me tous mobb deep
    opote ton krazoume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2o sxolio giati eimai alani...
    katevase to kainourgio tou GZA
    trelos WU diskos meta apo kairo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι κάτι πήρε το αυτί μου για την ιστορία με mobb deep αλλά ο saigon γαμάει, so...

    θα τσεκάρω GZA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απ' οτι καταλαβαίνω είχε ρίξει δυο μπουκέτα στον Prodigy των Mobb Deep πάνω στη σκηνή και μετά άρχισαν να τον κυνηγάνε. Το γιατί κανείς δεν το χει καταλάβει, παίζουν 2 videos στο youtube....

    Δες http://www.ballerstatus.com/article/news/2007/09/3121/

    και

    http://www.hiphopdx.com/index/news/id.5731/title.saigon-punches-prodigy-of-mobb-deep

    ΑπάντησηΔιαγραφή