Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

notes



Λίγα πράγματα μέσα στο τρέξιμο:

  • Είδα το 'Slumdog Millionaire' που σάρωσε στις χρυσές σφαίρες (best drama, director, screenplay, και original score) και φαίνεται φαβορί και για τα όσκαρ. Ωραία ταινία, πολύ έξυπνος τρόπος παρουσίασης ενός απλοϊκού στη βάση του σεναρίου και ενδιαφέρουσα η σκηνοθετική ματιά του Danny "Trainspotting" Boyle. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν αξίζει όλο αυτόν τον θόρυβο και τις εκθειαστικές κριτικές όμως. Υποθέτω θα την ξαναδώ όταν βγεί στις αίθουσες εδώ (Μάρτιο αν θυμάμαι καλά) για να αποκτήσω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
  • Στις 22 πάντως βγαίνει το 'The Curious Case of Benjamin Button' του Fincher για το οποίο πολλοί λένε οτι είναι σαφώς ανώτερο του Slumdog. Φοβάμαι οτι καμία απο τις δυο δεν (θα) είναι πραγματικά καλή ταινία. Περιμένουμε να δούμε και το 'The Wrestler' του Aronofsky.
  • Το 'Deadwood' πάντως, που βλέπω αυτόν τον καιρό, είναι καταπληκτική σειρά.
  • Στα μουσικά, ακούω τώρα τον καινούργιο δίσκο του Νικήτα Κλίντ, τον οποίο έκανε ο ίδιος διαθέσιμο μέσω του μπλογκ του. Στο πρώτο ποστ είναι το λινκ για ποιότητα cd, στη μπάρα δεξιά το λινκ για τα mp3. Για αρχή θα αρκεστώ στο να πώ οτι τον ακούω με ενδιαφέρον, οτι ένα κομμάτι έχει λουπαρισμένο το μπάσο απο το 'Δε χωράς πουθενά' και οτι συμμετέχουν ο Εισβολέας και ο Τάκη Τσαν σε ένα κομμάτι ο καθένας. Τα υπόλοιπα όταν αποκτήσω σαφή άποψη, ακόμα άλλα σημεία μου αρέσουν και άλλα με κουράζουν.
  • Είμαι ο μόνος που δεν ενθουσιάζεται με το 'Merriweather Post Pavilion' των Animal Collective;
  • Κυκλοφρόρησε και ο καινούργιος δίσκος του Joshua Redman, είναι στις προτεραιότητες για ακρόαση, μαζί με το 'Radio' του Exile άμα καταφέρω και το βρώ.
  • Τι σκεφτόμουν όταν δεν έβαλα το 'Time to Pretend' των MGMT στα καλύτερα κομμάτια του '08΄;
Cheers!

4 σχόλια:

  1. to slumdog gamhse.
    fainetai de pws perimenoume na doyme tis idies tainies (bunton k wrestler - KAI ayth h xronia anamenetai kinhmatografika megalh)

    omws time to pretend?
    einai to ligotero gamistero ap ta 5 gamistera kommatia p periexei o diskos..

    (akouses to tragoudaki? :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω πάνω-κάτω στην κριτική για την ταινία του Boyle. Ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά αλλά κατέληξε σε κάτι που μπορώ να περιγράψω ως 'ενδιαφέρον, καλογυρισμένο αλλά με ατελείωτα κλισέ και υπερβολικούς ρομαντισμούς'. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον υπερβολικό ντόρο που υπάρχει γύρω του.

    Νομίζω ότι οι περισσότεροι περιμένουμε τις ίδιες ταινίες (του Φίντσερ, του Ίστγουντ, του Αρονόφσκι, την ερμηνεία του Σον Πεν κτλ).

    Καλή κινηματογραφική χρονιά να έχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to Button to eida kai mou fanhke poly kalo an kai 3wro (sxedon).
    gia to wrestler exw akousei para poly kala pragmata apo ebisto anthrwpo..eidwmen...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, οι ταινίες αυτές είναι τα 'hits' της φετινής σεζόν, ότι κι αν σημαίνει αυτό... Βάλτε και το Dark Knight που χει σίγουρο το Όσκαρ Β' Ανδρικού ;)

    @nek: ναι το time to pretend για κάποιο λόγο με έχει κολλήσει πολύ ίσως λόγω του στίχου "let's make some music, make some money, find some models for wives' και του εντελώς νωχελικού τρόπου με τον οποίο το λέει :) Και το Kids τα σπάει, ειδικά απο Soulwax (πριόνι :p). Το τραγουδάκι το άκουσα, θα το ξανακούσω και θα σου πώ ;) Μου άρεσε πάντως!

    @duendes: ακριβώς στην πρώτη μισή ώρα με 45' είχα ενθουσιαστεί, μετά έκανε κοιλιά και με άφησε με ένα μούδιασμα. καλή κινηματογραφική και μουσική χρονιά θα προσθέσω!

    the underdog: κρατιέμαι να το δω στο σινεμά μιας και βγαίνει σύντομα. ειδικά fincher άλλη φάση στη μεγάλη οθόνη :) το wrestler θα ναι καλό λογικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή