Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

notes #4


  • Το blog έχει μείνει πίσω και μεγάλο μέρος ευθύνης έχει το catch-up που κάνω για το Battlestar Galactica. Που χρόνος για καινούργιες μουσικές μετά. Και αστειεύομαι μόνο εν μέρει!
  • Πάντως τώρα ακούω άλλο ένα καταπληκτικό rock 'n' roll δισκάκι απο τους masters του είδους: New Bomb Turks - Information Highway Revisited.
  • Την Παρασκευή παίζει ο φανταστικός Gilles Peterson στο Bios και εγω μάλλον δεν θα τα καταφέρω να παρίσταμαι. Τουλάχιστον όχι απο την αρχή. Φιλικές υποχρεώσεις... Μην τον χάσετε με τίποτα πάντως, ό,τι και να παίξει θα είναι καταπληκτικό!
  • Την περασμένη Πέμπτη ήμουν στο Half-Note, στην τελευταία βραδιά που έπαιζε εκεί ο Lionel Loueke, γνωστός και ως κιθαρίστας του Herbie Hancock στην τωρινή μπάντα του τελευταίου. Έπαιξε με το τρίο του συνθέσεις δικές του (και ένα standard απ' ότι θυμάμαι) με πολύ έντονο το αφρικάνικο στοιχείο, είτε στους ρυθμούς, είτε στα tutti, είτε και στα φωνητικά του. Πολύ όμορφη συναυλία, αν ήμουν και πιο ξεκούραστος θα την είχα απολαύσει περισσότερο.
  • Πειράζει που δεν με ψήνει σχεδόν κανένα απο τα ονόματα-κράχτες του καλοκαιριού; Pixies έχω δει, με NIN και Jane's Addiction ποτέ δεν ενθουσιάστηκα, Moby βαρεμάρα, Placebo έχω δει τρεις φορές (έλεος) και πάει λέγοντας. Ίσως οι Killers να έχουν πλάκα ως live (γιατί τα κομμάτια τους δεν είναι κάτι ιδιαίτερο) αλλά δεν ξέρω αν θα με κάνουν να τρέξω ως τη Μαλακάσα. Άλλωστε εσχάτως αποφάσισα πως βαριέμαι τα φεστιβάλ και τις μεγάλες σκηνές. Μόνο Synch θα πάω λογικά. Ακούγονται φήμες οτι η Detox ετοιμάζει κάτι μεγάλο αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Για να δούμε...
  • Δείτε και αυτό το βίντεο του Michel Petrucciani. Ενός καταπληκτικού jazz πιανίστα με μια γενετική πάθηση (osteogenesis imperfecta) που του κόστισε σε μπόι (του προκάλεσε κάτι σαν νανισμό) αλλά όχι σε ταλέντο. Πέθανε στα 37 του, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της πάθησής του.
Πίσω στο Galactica τώρα...

4 σχόλια:

  1. what about paul weller?
    eject με glasvegas να γινει χαμός λέμεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. paul θα πάω λογικά! glasvegas δεν ψοφάω με τίποτα όσο εσύ, αλλά και σε αυτούς λογικά θα σκάσω (αν έρθουν), ειδικά αν κλείσει και τίποτα άλλο για κείνη τη μέρα eject! θα σου πω απο msn και μια βρώμα, απίθανη μεν, καταπληκτική δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξέρω, μετά τον πρώτο δίσκο μου φαίνονται αδιάφοροι. είναι απο αυτά που θα αποφασίσω τελευταία στιγμή αν θα πάω - θα ναι και πανάκριβες οι περισσότερες υποθέτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή