Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

leyland kirby - sadly, the future is no longer what it was

O inverted_a ήδη μιλάει για τον δίσκο έναν απο τους δίσκους της δεκαετίας (πόσο μου αρέσουν αυτές οι επιτηδευμένα πομπώδεις εκφράσεις!), ο manand βρήκε τα link και εγω απλά συνοψίζω: σε όποιον άρεσε ο περσινός δίσκος του Caretaker (alias του Kirby), σε όποιον θέλει να ακούσει κάτι του σήμερα, σε όποιον αρέσουν τα πολύ πειραγμένα sample παλιών 78", σε όποιον αρέσει η σύγχρονη κλασσική (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), σε όποιον αρέσει η ambient, η minimal, σε όποιον βασικά αρέσει η μουσική - και δεν φοβάται να ακούσει κάτι που θα μπορούσε να καταθλίψει αλλά είναι τόσο όμορφο που δεν το κάνει, που πειραματίζεται χωρίς να στερείται ουσίας και που συνθέτει πολυπρόσωπα ηχητικά τοπία. Σε όλους αυτούς απευθύνεται o δίσκος με τον απαισιόδοξο τίτλο "Sadly, the Future is no Longer What it Was", για τον οποίο ο δημιουργός εξηγεί:

"Here we stand, twenty years on from the first CD, and our optimism has been gradually eroded away collectively. 'Tomorrows World' never came. We are lost and isolated, many of us living our lives through social networks as we try to make sense of it all, becoming voyeurs not active participants. Documenting everything. No Mystery. Everything laid bare for all to see".
Απολαύστε.

(τα link στο πρώτο comment, thanks το manand)

3 σχόλια:

  1. http://www.filestube.com/89e33291c3e38b8703ea/go.html

    http://www.filestube.com/bc7c747b8d889fec03ea/go.html

    http://www.filestube.com/1f7ba439b66a067303ea/go.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φοβερός δίσκος --- κι ένα επικό έργο, πάνω από 4 ώρες συνολικά, μπορεί να σου καταστρέψει την εβδομάδα ολόκληρη για να πάρεις μια ιδέα.

    Μία διευκρίνηση, δεν είπα ότι είναι Ο καλύτερος της δεκαετίας, είπα πως του αξίζει μία θέση στα καλύτερα.

    Αν και τώρα που το σκέφτομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το διόρθωσα!

    αν και δεν συνηθίζω να κάνω ποστ για δίσκους που έχουν γίνει ήδη σε άλλα, "φιλικά" μπλόγκ, σε αυτόν δεν μπορούσα να αντισταθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή