Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

shake ya ass!

Στην πρεμιέρα του Treme - που διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη - ο Davis, ένας εκ των κεντρικών χαρακτήρων, DJ και μουσικός στο επάγγελμα, ανοίγει τα παράθυρά του διάπλατα, γυρνάει τα ηχεία του προς τα έξω και βάζει το 'Shake Ya Ass' του ντόπιου Mystikal στη διαπασών. Προς φρίκη των δύο ενοίκων του πρώτου ορόφου οι οποίοι φαίνεται πως είναι φαν της κλασσικής μουσικής, αφού στρέφουν ένα ηχείο προς το παράθυρό του και απαντάνε με ένα κάποιο κλασσικό έργο*. O (λευκός, να σημειωθεί) Davis αυξάνει κι άλλο την ένταση ώστε να καλύπτει πλήρως κάθε άλλο ήχο, ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του και φεύγει. Η κομματάρα του Mystikal είναι αυτή:



Το Treme είναι η καινούργια σειρά του David Simon, δημιουργού του Wire, προσωπικού κολλήματος του γράφοντα. Ασχολείται με την ζωή στη χτυπημένη απο τον τυφώνα Katrina Νέα Ορλεάνη - και την προσπάθεια των κατοίκων για την ανοικοδόμηση της πόλης και τη συνέχιση της πλούσιας πολιτισμικής της παράδοσης. Για το πρώτο του επεισόδιο το οποίο μας άφησε όλους άφωνους μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Η σειρά δίνει τόσο βάρος στη μουσική (jazz, bebop, brass bands, hip-hop, r'n'b κλπ) που ελπίζω θα αποτελέσει αφορμή για πολλά post απο τούτο δω το ιστολόγιο.


* Φυσικά και δεν υποτιμώ με κανένα τρόπο την κλασσική μουσική, απλώς ο υποτιμητικός χαρακτηρισμός "ένα κάποιο κλασσικό έργο" βοηθάει στο ύφος της περιγραφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου