Σάββατο 14 Μαΐου 2011

punker than thou





"I hated the whole Metal attitude. Those guys were happy working for their dad, making lots of money. They liked Judas Priest and Van Halen; I couldn't stand that shit. There's a big difference between Priest and Motörhead - Motörhead were a Punk band with double kickdrum. I never liked Priest and still hate Van Halen. I'd spent lots of time on The Misfits and wasn't happy anymore. It was time to move on."

Ο απολαυστικός Glenn Danzig αναγάγει τις διαφορές του με τα αδέρφια Jerry Only και Doyle Wolfgang von Frankenstein (sic) στις διαφορές μεταξύ Punk και Metal.

[απο το καταπληκτικό βιβλίο American Hardcore όπου θα βρείτε όλα τα κουτσομπολιά της σκηνής]

7 σχόλια:

  1. νταξ, γνωστός βλάκας ο danzig, δεν περιμενα να πει κατι καλυτερο :Ρ

    πάντως υπάρχει και metal πέρα απο priest, van halen & kiss. και πολύ απο αυτο το metal (π.χ. sabbath) ο danzig το εχει ξεπατικωσει στην σολο καριερα του, ετσι; κι επειδη μιλάω παντα με στοιχεία, παραθέτω exhibit a: http://www.youtube.com/watch?v=l2J6UCGjqPI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μια που τ αναφεραμε, παρε και exhibits της βλακειας του danzig: http://www.youtube.com/watch?v=zfD7agP1yxw & http://www.youtube.com/watch?v=MuWxAF5crZ8

    i rest my case.


    ps - bonus track: http://www.youtube.com/watch?v=4GmK2EQp9y4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχα το ήξερα οτι θα είναι εμπρηστικό αυτό το ποστ :)

    εντάξει, ο Danzig υποθέτω οτι τα έλεγε αυτά για δύο λόγους: αφενός γιατί ακόμα δεν μιλιούνται με τους άλλους και αφετέρου γιατί εκείνη την εποχή (τέλη 70s - αρχές 80s) το Metal ήταν γι' αυτούς που ήθελαν να κάνουν καριέρα και το hardcore γι' αυτούς που έκαναν την καύλα τους. Και εντάξει το όλο LA Metal attitude με φράγκα, γκόμενες, ακριβά αμάξια και κόκες είναι εύκολο να το αντιπαθήσεις.

    α και οι sabbath δεν είναι metal! παρόλα αυτά επηρέασαν πολύ κόσμο απ' τη hardcore σκηνή. (βλ. Black Flag). άσε που πολλοί καημένοι μετά το hardcore το γύρισαν στο metal [με παταγώδη αποτυχία συνήθως].

    ξέρω οτι πολλοί αντιπαθούν τον Danzig και υποθέτω οτι θα έχουν δίκιο. πάντως απ' τις διηγήσεις στο American Hardcore μάλλον ως ο πιο συμπαθής βγαίνει.

    πάω να τσεκάρω τα βίντεο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χεχεχε, δες τα βιντς κι ελα να τον κοροϊδεψουμε παρέα :Ρ

    υγ: ναι, συμφωνοι, οι 70s sabbath (οι οποιοι ειναι το αγαπημενο μου συγκροτημα ever btw) δεν ειναι ακριβώς metal. ειναι οι μπαμπάδες του ομως ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό με το μπουκέτο το χα ξαναδεί είναι έπος! όσο για τη συνέντευξη... ανατρίχιασα εκεί με τον Χίτλερ, ούτε να τα σκέφτομαι δεν θέλω αυτά [είναι και επίκαιρα τρομάρα μας].

    δεν το ήξερα αυτό για σένα και τους Sabbath! εντάξει μπορεί να μην έχω ασχοληθεί και φοβερά μαζί τους, αλλά το Sabbath Bloody Sabbath είναι μεγάλο έπος!

    πάντως οι ιστορίες στο American Hardcore είναι επιβεβαίωση αυτού που φυσικά ξέραμε: το οτι βγάζεις καλό rock n roll δεν σημαίνει οτι είσαι καλό άτομο. απλή αντίδραση ήταν το hardcore, και αρκετά ακραία για να βγάλει απο θεούς σαν τον MacKaye ως ζώα σαν τους nazi punks που γούσταραν Skrewdriver. αλλά γι' αυτό έχει ενδιαφέρον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά, πιθηκοι νεοναζήδες υπάρχουν και στο metal, οπότε είμαστε πάτσι. τα ποσοστα βλακείας πάντως στο hardcore συναγωνίζονται αυτά του metal, αν κρίνουμε από τις σημαίες της σκηνής, π.χ. henry rollins -τον αγαπάω, αλλά είναι πανίβλακας ρε γμτ!

    70s sabbath μεγαλος μουσικός έρωτας, ειδικά στην ηλικία 15-22, εξού και το nickname άλλωστε (spiral, as in spiral architect ;-)). οι 6 πρώτοι τους δίσκοι είναι όλοι απίστευτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εντάξει, το έχουν τα youth subcultures αυτό, μαζεύουν όλων των ειδών τα κουμάσια. τι να πουν και οι καημένοι οι skinheads που απο spirit of '69 soulboys και κολλητοί των Τζαμαϊκανών 10 χρόνια μετά οι μισοί ήταν National Front και αηδίες τέτοιες...

    ούτε αυτό για το spiral το ήξερα! γαμώ! πάω να ακούσω motley crüe τώρα \m/

    ΑπάντησηΔιαγραφή