Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

οι δίσκοι του 2011 - #11

Sepalcure
Sepalcure
Hotflush Recordings
Νοέμβριος 2011


Ακούγοντας ξεχωριστά τις κυκλοφορίες του Braille και του Machine Drum - τα δύο μέλη των Sepalcure δηλαδή - μου δημιουργείται η αίσθηση πως ο πρώτος αγαπάει πιο πολύ τον μελωδικό, 4/4 house ήχο ενώ ο δεύτερος έχει την προσοχή του στραμμένη σε πιο ιδιαίτερα ρυθμικά σχήματα και στον χώρο του footwork. Στην πρώτη τους full-length κυκλοφορία ως Sepalcure (είχε προηγηθεί μια σειρά απο EP) προσπαθούν να ενώσουν τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων και το πετυχαίνουν σε μεγάλο ποσοστό. Το Sepalcure είναι ένας πολύ όμορφος δίσκος που θα ήταν ψηλότερα στη λίστα αν η φετινή σόλο δουλειά του Machine Drum δεν ήταν τόσο εξαιρετική.



Σε προηγούμενα επεισόδια
12. Craft Spells - Idle Labor [Captured Tracks]
13. Night Birds - The Other Side Of Darkness [Grave Mistake Records]
14. Acid Baby Jesus - Acid Baby Jesus [Slovenly Recordings]
15. Shabazz Palaces - Black Up [Sub Pop Records]
16. Wu Lyf - Go Tell Fire To The Mountain [LYF Recordings]
17. Peaking Lights - 936 [Not Not Fun Records]
18. Social Distortion - Hard Times and Nursery Rhymes [Epitaph Records]
19. Rustie - Glass Swords [Warp Records]
20. Planet of Zeus - Macho Libre [B-Otherside]

4 σχόλια:

  1. "...μου δημιουργείται η αίσθηση πως ο πρώτος αγαπάει πιο πολύ τον μελωδικό, 4/4 house ήχο ενώ ο δεύτερος έχει την προσοχή του στραμμένη σε πιο ιδιαίτερα ρυθμικά σχήματα και στον χώρο του footwork"

    Τα λες πολύ όμορφα. Εξήγησε μας τώρα τι εννοείς. Λέξη προς λέξη, αν έχεις την καλοσύνη, γιατί δεν καταλαβαίνουμε χριστό (εμείς παλιά λέγαμε ότι ακούμε ροκ μουσική και καταλαβαινόμασταν, εσείς οι νέοι πολύ τα μπερδεύετε...)

    Πάω τώρα να ψάξω αυτόν τον machine-πως-τον-λένε για να είμαι έτοιμος για μεθαύριο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου φαίνεται silent πως δεν είσαι έτοιμος για να διαβάσεις αυτό το μπλογκ. Ξεκίνα απο χαμηλά, αγόρασε ένα τεύχος του Rolling Stone :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάς σε κάποιον που το 1992 κέρδισε ένα cd των Van Halen από το περιοδικό Smash Hits στέλνοντας τους το εξής ανέκδοτο: -Γιατί αυτοκτόνησε το σουτιέν της Kylie Minoque;-Γιατί βαρέθηκε τη ζωή χωρίς περιεχόμενο...(Τότε φυσικά δεν είχα καν cd player)

    Σε αφήνω να επεξεργαστείς όλες τις πληροφορίες και επανέρχομαι αργότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή