Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2006

Operation Ivy


Δεν ξέρω πόσους θα ενδιαφέρει η συγκεκριμένη είδηση. Προσωπικά ίσως να χαιρόμουν αρκετά 4-5 χρόνια πρίν, όταν οι Rancid ήταν πιο πιστοί στην ιδεολογία που προωθούν μέσω της μουσική τους. Οφείλω βέβαια να παραδεχτώ οτι δίσκοι όπως το "Let's Go" (1994) και το "...And Out Come the Wolves" (1995) έχουν μείνει ως ορόσημα στην σύγχρονη punk δισκογραφία, και τους ακούω με ευχαρίστηση ακόμα.

Στο ψητό τώρα: την Κυριακή που μας πέρασε ο Jesse Michaels, τραγουδιστής των Operation Ivy στους οποίους ήταν μέλη ο Tim Armstrong και ο Matt Freeman, τραγουδιστής/κιθαρίστας και μπασίστας αντίστοιχα των Rancid έπαιξε μαζί με τους Rancid το κομμάτι "Unity" των Operation Ivy. Φυσικά αμέσως άρχισαν οι φήμες για επανασύνδεση της μπάντας.

Άποψή μου: αφήστε τους Operation Ivy στην ησυχία τους. Υπήρξαν μια απο τις πιο σημαντικές μπάντες του αμερικάνικου punk και οι πρώτοι ίσως που έπαιξαν ska-punk με τη στενή έννοια (προσωπικά δεν θεωρώ το two-tone ska κίνημα ως ska-punk). Θα ξενερώσω αν στον βωμό της αρπαχτής και του εύκολου κέρδους γίνει reunion, όπως άλλωστε ξενερώνω γενικώς με τα περισσότερα reunion!

Άλλωστε, όπως είπαν οι Toasters:
And I heard that rap about unity,
That only works when the beers are free...
Πηγή: punknews.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου