Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

kenny kirkland plays black nile


Ένας απο τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του, ο Kenny Kirkland παίζει μια version του Black Nile του Wayne Shorter.



Ο Kirkland ήταν στενά συνδεδεμένος με τα αδέρφια Wynton και Branford Marsalis - έπαιξε άλλωστε στο μεγαλειώδες Black Codes (From the Underground) του πρώτου και έγινε θύμα της έντονης κριτικής του πιουρίστα Wynton όταν μαζί με τον Branford έγιναν μέλη του συγκροτήματος του Sting! Έφυγε πρόωρα απο τη ζωή το 1998, χάρη στον εθισμό του στην ηρωίνη, αφήνοντας το album που ηχογραφούσε τότε με το κουαρτέτο του Branford μισοτελειωμένο. Ο Branford αποφάσισε να ονομάσει τον δίσκο Requiem και να τον κυκλοφορήσει ως έχει, το τελευταίο δημιούργημα ενός φανταστικού γκρουπ (με τον Jeff "Tain" Watts στα τύμπανα και τον Eric Revis στο όρθιο μπάσο).

Και για να μην ξεχνιόμαστε, εδω η αυθεντική εκτέλεση του Black Nile απο το Night Dreamer του Shorter που κυκλοφόρησε το 1964. Με την απίστευτη σύνθεση του Lee Morgan στην τρομπέτα, του Elvin Jones στα τύμπανα, του McCoy Tyner στο πιάνο και του Reggie Workman στο όρθιο μπάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου