Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

q-tip


Απο οτι φαίνεται, στις 14 Οκτωβρίου (αλλού διαβάζω για 4 Νοεμβρίου) θα έχουμε στα χέρια μας τον καινούριο δίσκο του Q-Tip. Η προηγούμενη επίσημη κυκλοφορία του χρονολογείται το 1999 με το - πολύ καλό - 'Amplified', το οποίο συνέχιζε περίπου απο εκεί που σταμάτησαν οι A Tribe Called Quest με το 'The Love Movement'. Έκτοτε, η τότε εταιρεία του Arista αρνήθηκε να κυκλοφορήσει τον δίσκο του, 'Kamaal the Abstract' γιατί θεώρησε οτι δεν θα είχε εμπορική επιτυχία. Εγκληματική απόφαση, μιας και οι promotional copies που διέρευσαν, έδειξαν οτι ο δίσκος ήταν παραπάνω απο φανταστικός. Μείγμα απο hip-hop, soul με jazz επιρροές αλλά και κιθάρες. Πολλά ορχηστρικά μέρη, και την λέξη abstract του τίτλου να μην είναι καθόλου τυχαία. Άλλωστε εκτός απο τον Q-Tip υπεύθυνος για την παραγωγή ήταν ο Jay Dee. Ένα μικρό ψάξιμο σε blogs θα αρκεί για όποιον θέλει να τον βρει.

Ο καινούριος δίσκος του Q-Tip εκτός απο samples θα έχει και παιξίματα απο κανονική μπάντα. Φαίνεται δε οτι θα είναι πλούσιος σε συμμετοχές, διαβάζω για Common, Santogold, Norah Jones, Kanye West, Lupe Fiasco, Madlib, D' Angelo, Raphael Saadic, tracks βασισμένα σε beats του συγχωρεμένου J Dilla και ένα sample απο λόγο του Barack Obama (!). Ο Q-Tip έχει δηώσει οτι θέλει να βοηθήσει στην αναγέννηση του hip-hop - εξ ου και ο τίτλος του δίσκου: 'The Renaissance'. Για την ώρα υπάρχει διαθέσιμο το 'Gettin' Up' στο myspace του, το οποίο ακούγεται σαν ένα μοντέρνο 'Award Tour' (απο τον - κλασσικό πλέον - δίσκο 'Midnight Marauders' των A Tribe Called Quest). Προσωπικά το έχω στο repeat.

Εδω ενα edited live video του 'Gettin' Up':

5 σχόλια:

  1. για το kamaal τα εχουμε πει, πολυ καλο. κατεβασα και το a tribe called quest, γαματο ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ρε, είναι θεος ο τύπος :)
    λογικά το δισκάκι του θα τα σπαέι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμμετειχε κaι σε ενα τραγουδι των rem, το outsider στον προτελευταιο αν δεν κανω λαθος δισkο τους. check αν δεν το ξερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή