Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

gaslight anthem - the '59 sound


Καλά να πάθω που δεν ακούω ραδιόφωνο. Νόμιζα οτι οι Gaslight Anthem δεν πολυέπαιζαν στην απο δω μεριά του Ατλαντικού, αλλά μαθαίνω οτι ακούγονται μέχρι και στα Ελληνικά FM. Mainstream λοιπόν! Παρόλα αυτά, το 'The '59 Sound' είναι ένας καταπληκτικός αμερικάνικος (μέχρι το κόκκαλο!) rock 'n' roll δίσκος που μιλάει για θάνατο, παλιά αυτοκίνητα, τον Elvis, τον Miles και για cowgirls μεταξύ άλλων! Πολλοί λένε για την εμφανέστατη επιρροή του Springsteen, εγω θα προσθέσω και τους Social Distortion.

Ένας δίσκος που ακούγεται απο την αρχή ως το τέλος, ξεχωρίζω στα πρόχειρα το ομώνυμο - με τον ανατριχιαστικό στίχο "Young boys, young girls, ain't supposed to die on a Saturday night" (κι όμως, ο δίσκος κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο!) , το 'Old White Lincoln', το 'Meet Me By the River's Edge' και το 'Here's Looking at You, Kid'. Πιστεύω οτι όσο αυξάνονται τα ακούσματα και διαβάζονται οι στίχοι τόσο θα νιώθω πιο κοντά μου αυτή τη μπάντα - πράγμα που μου συμβαίνει αρκετά σπάνια πλέον, ειδικά με rock μουσικές.

Όσοι τους έχουν δει live κάνουν λόγο για πολύ δυνατούς performers, βλέποντας αυτό το βιντεο δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω - κι ας είναι απο τηλεοπτική εκπομπή:

the gaslight anthem - the '59 sound (live on conan o'brien)

7 σχόλια:

  1. με προλαβες, εχω και εγω ποστ ετοιμο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. allos enas pou den exei akousei replacements! mporeis na grapseis kai sto pop & rock pou grafoune ta idia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο που συμπεραίνεις ρε φίλε οτι δεν έχω ακούσει replacements; επειδή δεν αναφέρω κάθε μπάντα με παρόμοιο ήχο; έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωχ, ουτε εγω εχω ακουσει replacements! lololololololol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα oksi αυτές οι πολύ ψαγμένες μπάντες (replacements) είναι για λίγους!
    χαχαχαχα

    @the underdog: ημουν σίγουρος οτι θα σου άρεσαν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αλίμονο, 4 άτομα στον κόσμο ξέρουν τους replacements, ο ένας γράφει στο pitchfork και τους βάζει δεκάρι (==αυτομάτως το μαθαίνουν 3.650.000 άτομα), ένας που γράφει στο sonik και 2 έλληνες -ανώνυμοι- bloggers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή