Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

synch 2009 - day two

Σκόπευα να γράψω ενα πόστ αντίστοιχο με το χθεσινό, με τι μου άρεσε και τι όχι σε κάθε συγκρότημα που είδα χθές. Έλα όμως που δεν μου άρεσε σχεδόν τίποτα... Οπότε θα αναφέρω εν συντομία τι με χάλασε σε κάθε συγκρότημα:

The Matthew Herbert Big Band: Πολύ κακό για το τίποτα. Βαρετές ενορχηστρώσεις (τι την έχεις ολόκληρη τη big band και δεν την εκμεταλλεύεσαι...), πολύ style (yeah καλό σαν ιδέα το live sampling της big band αλλά η εφαρμογή ήταν βαρετή) αλλά καμία ουσία στη μουσική. Προτιμώ τη big band του Benny Goodman κι ας με πείτε οπισθοδρομικό!

Mulatu Astatke & The Heliocentrics
: Αυτό που περίμενα να δω πάνω απο όλα στο φετινό Synch και αυτό που με ξενέρωσε λόγω του απαράδεκτου ήχου (εκεί που ήμουν εγώ τουλάχιστον). Πολλή βαβούρα, τα σόλο δεν ακούγονταν καλά και αυτό που έμενε ήταν ένα μπλεγμένο αέναο groove. Ωραίο μεν αλλά βαρέθηκα.

Squarepusher: Ήλπιζα να κάνει κάτι που θα μου αφήσει κάτι, είδα την καφρίλα-fusion για τους οπαδούς του Aphex Twin. Όχι.

Πέρασα και μια βόλτα απο το αμφιθέατρο στους Night On Earth. Δεν με συγκίνησε αυτό που είδα, αλλά θα ήταν άδικο να τους κρίνω χωρίς να παρακολουθήσω ολόκληρο το live.

Κρίμα, απο τη χθεσινή μέρα περίμενα πολύ περισσότερα.

3 σχόλια:

  1. Θα συμφωνησω σχεδον σε ολα.Πολυ φασαρια για το τιποτα μου φανηκε η ολη φαση.

    Matthew Herbert απο αδιαφορος μεχρι κακος (μονο το τελευταιο κομματι ηταν ψιλοκαλο, προς swing ενα πραμα)

    Mulatu μονο τα γνωστα κομματια

    Squarepusher γουσταρα αλλα κατι με χαλασε, δεν μπορω να το προσδιορισω αυτη τη στιγμη.

    Η μπαντα που επαιζε παραλληλα με Herbert κατι ελεγε, μεχρι εκει ομως.

    Night on Earth δεν μπορεσα ΚΑΝ να μπω στο χωρο, τοσο φισκα ηταν.

    Αυτα, λιγο η ξενερα απο Night λιγο η κουραση, δεν αντεξα να μεινω για τιποτα αλλο.

    Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @oksikemia, acoustic soul.Τις προάλλες ξέχασα έναν απαραίτητο δίσκο.τσέκαρε http://wegotrecords.blogspot.com/2008/06/lou-bond-st-1974.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή