Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

the aggrolites @ AN Club


Παρόλο που πιστεύω οτι όποιος ενδιαφερόταν ήταν εκεί - θα προσπαθήσω να γράψω δυο λόγια για τη χθεσινή συναυλία των Aggrolites στο AN Club. Να σημειώσω αρχικά οτι τη συναυλία την άνοιξαν οι Les SkartOi! με ένα καταπληκτικό rocksteady/ska set το οποίο δυστυχώς παρακολούθησαν σχετικά λίγοι, αφού ο περισσότερος κόσμος άργησε να μπει μέσα - σχεδόν πάντα αυτή είναι η μοίρα του να κάνεις support στο ΑΝ. Οι Les SkartOi! πρίν λίγο κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά (σε cd αρχικά, αν και υπάρχει μια ελπίδα για βινύλιο σε δεύτερο χρόνο) και ευελπιστώ οτι σύντομα θα βρω λίγο χρόνο να γράψω γι' αυτή.

Στο κυρίως μενού τώρα: δηλώνω μεγάλος φαν των Aggrolites και περίμενα τη συναυλία πολύ καιρό. Όσοι φίλοι τους είχαν δει μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία τους επι σκηνής και άλλωστε ήμουν παραπάνω απο σίγουρος για το πόσο καλοί μουσικοί και πόσο δεμένοι είναι. Έτσι και έγινε - για περίπου 2 ώρες (αν δεν κάνω λάθος, γιατί το τελευταίο που σκεφτόμουν ήταν να κοιτάξω την ώρα) η πεντάδα απο το L.A. έπαιξε το είδος που αποκαλεί 'dirty reggae' - ένα πολύ ενεργητικό κράμα 60's reggae, ska και rocksteady. Το groove ήταν ανελέητο απο το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, τα κομμάτια παιγμένα με ελάχιστες παύσεις (και χωρίς να υπάρχει κάπου τυπωμένο setlist - δείγμα του πόσο προβαρισμένη μπάντα είναι) και φυσικά η σκηνική παρουσία της μπάντας μετέδιδε μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους στο κοινό. Ακούστηκαν τα περισσότερα γνωστά κομμάτια τους - με highlight ίσως το 'Countryman Fiddle'. Για το τέλος επιφύλασσαν ένα μικρό medley απο παλιά κομμάτια - μεταξύ άλλως ακούστηκαν το 'Skinhead Moonstomp', το 'Monkey Man' και το 'A Message to you, Rudy'. Και φυσικά, όπως περίμενε όλος ο κόσμος που άρχισε να το τραγουδάει προτού βγουν στη σκηνή για το encore - έκλεισαν με αυτή την καταπληκτική διασκευή στο 'Don't let me down' των Beatles που έκανε το ΑΝ να πηγαίνει πάνω-κάτω και όλους να τραγουδάνε.

Η καλύτερη συναυλία που είδα το 2009 και μια απο αυτές που δεν πρόκειται να ξεχάσω - ας ξανάρθουν σύντομα! Αν είχαν παίξει και κάποιο απο τα 'Keep moving on' ή 'Let's pack our bags' θα ήμουν ευτυχισμένος! Μοναδική περίπτωση να δούμε συναυλία αντίστοιχου επιπέδου είναι αν οι φήμες που κυκλοφορούσαν χθες για τους Slackers επαληθευτούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου