Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

top shows of the 00s: #20 - #11

20. Scrubs
Μιας και ήταν απο τις πρώτες σειρές που είδα ολόκληρες (αν και πλέον έχω μείνει πίσω 2-3 σεζόν), αξίζει στο Scrubs μια θέση σε αυτή εδω τη λίστα. Και μόνο για σκηνές σαν αυτή εδω την καταπληκτική με τον Turk να ξαναφέρνει στη μόδα το 'Bye Bye' των N'Sync!




19. Family Guy
Αν και όταν είδα τις εννέα πρώτες σεζόν των Simpsons αναθεώρησα για το Family Guy (μιας και το θεωρώ απλώς μια πιο vulgar εκδοχή τους), δεν γίνεται να ξεχάσω το πόσες φορές έλιωσα στα γέλια με την ανίκητη χαζομάρα του Peter Griffin. Άλλωστε ό,τι έχω δει απο Simpsons ανήκει στα 90s...



18. 30 Rock
Αν και άνιση ανά σημεία (και με μια πρώτη σεζόν που δεν με ενθουσίασε) η κωμωδία της Tina Fey με έκανε να γελάσω πάρα πολύ, χάρη κυρίως στους καταπληκτικούς Tracy Morgan και Alec Baldwin. Και φυσικά δεν γίνεται να αγνοήσω τη συμμετοχή του Will Arnett (περισσότερα γι' αυτόν κάπου ψηλά σε αυτή εδώ τη λίστα).



17. House MD

Το House στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ένα ιατρικό CSI. Και με συγκεκριμένη συνταγή: δύσκολη ιατρική περίπτωση, όλοι οι ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, παρακαλάνε τον House για βοήθεια, εκείνος δοκιμάζει 2-3 πράγματα που πάνε να στείλουν τον ασθενή στον άλλο κόσμο και τελευταία στιγμή του έρχεται επιφοίτηση και τον σώζει. Πώς λοιπόν αυτή η σειρά κατάφερε να κάνει τόσο κόσμο (κι εμένα) να τη λατρέψει δεν είμαι σίγουρος. Αυτό που ξέρω είναι οτι ο Hugh Laurie είναι ένας τρομερά χαρισματικός ηθοποιός σε έναν πολύ ταιριαστό ρόλο. Και ότι είναι κρίμα να γίνει η σειρά σαπουνόπερα σε στυλ Grey's.



16. Gossip Girl

Το μεγαλύτερο μέρος του αντρικού πληθυσμού (και ικανά μεγάλο του γυναικείου) ξεκίνησε να το βλέπει ως ένοχη απόλαυση. Σιγά-σιγά βέβαια αρχίσαμε να δηλώνουμε περήφανα (λέμε τώρα) οτι το παρακολουθούμε - η σειρά του Josh Schwartz μπορεί απο σενάριο ενίοτε(;) να πάσχει, αλλά η αισθητική της (βλ. ρούχα του Chuck Bass!), οι γυναίκες και η ματιά στη ζωή κάτι κωλόπαιδων του Upper East Side του Manhattan είναι ο καλύτερος τρόπος για να σου φτιάξει τη μέρα. Αλήθεια, γιατί είμαι σίγουρος οτι ο Schwartz είναι φαν του Metropolitan του Whit Stillman;



15. Grey's Anatomy

Ok, νομίζω οτι αν το Gossip Girl είναι μια φορά ένοχη απόλαυση, το Grey's πρέπει να είναι δέκα! Παραδοσιακή, ιατρική σαπουνόπερα, ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί ξεκίνησα να τη βλέπω. Όμως, αν και το ξέρω οτι δεν με τιμάει, κόλλησα. Κάτι η αδυναμία μου για την ιατρική, κάτι η Meredith (και το καλοστημένο τράβηγμα με τον Derek), κάτι το χιούμορ της σειράς (αλλά και οι συγκινήσεις της), η δημιουργία της Shonda Rhimes με εξάντλησε με μαραθώνιες θεάσεις των πρώτων 5 σεζόν. Την 6η δεν την έχω δει ακόμα - αλλά ναι, ξέρω τι έγινε μετά το φοβερό φινάλε της 5ης. Μέχρι που μπήκα σε σκέψεις να δω το spin-off Private Practice (για χάρη της Kate Walsh) - αλλά για την ώρα κρατιέμαι!




14. How I Met Your Mother

Γράφω αυτές τις γραμμές σπασμένος που ούτε στο 100ό επεισόδιο της σειράς δεν είδαμε τη Μητέρα - μια κατάσταση που έχει κουράσει τους περισσότερους μιας και η σειρά παίζει με την υπομονή μας. Aς μην την ανέφερε καν και δεν θα είχε κανείς πρόβλημα! Nαι, είχαμε ξεχάσει το βασικό θέμα της σειράς χάρη στον φοβερό Neil Patrick Harris και τις συμβουλές του στον Ted, τις προσπάθειες της Lilly και του Marshal να βρούνε φιλικό ζευγάρι για επιτραπέζια, την αναζήτηση του τέλειου burger, την καριέρα της Robin Sparkles, τις εκφράσεις του Barney ("suit up!", "legend-wait for it-dary ή dairy", κλπ) το καταπληκτικό χιούμορ της σειράς! Ας μην πω καν πόσο έχουμε βαρεθεί οι περισσότεροι τον Ted, πόσο (τελικά) αδιάφορο ήταν το arc της σχέσης Barney-Robin και πόσο η 5η σεζόν δεν λέει και πολλά. Απο την άλλη όμως, ακόμα και φέτος μας έδωσε επεισόδια με στιγμές σαν και την παρακάτω, οπότε ναι, το αγαπάμε.



13. South Park

Ε, τώρα τι να πω για το South Park, όλοι το χουμε δει και οι περισσότεροι το έχουμε αγαπήσει (ειδικά όσοι ήμασταν στα πρώτα φοιτητικά μας χρόνια)! Απλά και μόνο αναφέρω πόσο ανυπέρβλητη είναι η περσόνα του Cartman. Respect my authoritah!



12. The OC

Ειλικρινά, ήμουν έτοιμος να μη βάλω αυτή τη σειρά στην 20άδα (και να διαλέξω μόνο το Gossip Girl απο τα show του Josh Schwartz) μέχρι που είδα το φινάλε του. Για την ακρίβεια, μέχρι που είδα μαζεμένα τα 4 τελευταία επεισόδια τα οποία είχα αφήσει να με περιμένουν εδω και αρκετό καιρό, μιας και είχα μπουχτίσει απο τους μαραθώνιους της 2ης και 3ης σεζόν. Ειδικά δε η 3η ήταν αβάσταχτη, γεμάτη με ανούσιο δράμα και πραγματικά σε κάποια στιγμή σιχάθηκα τη Mischa Barton. Όμως, για τα 2 τελειότερα ζευγάρια σαπουνόπερας που έχω δει (Sandy & Kirsten και Seth & Summer φυσικά!), για την τελευταία σκηνή με τον Ryan να βλέπει τον εαυτό του 10 χρόνια νεότερο και να γίνεται Sandy-στη-θέση-του-Sandy, για τη θεά Willa Holland, την απίθανη Taylor και φυσικά για την μέγιστη Julie Cooper-Νιchols-etc-Atwood, αλλά ακόμα και για τις εμφανίσεις των Killers, των Death Cab For Cutie ή των Subways, δεν πρόκειται να ξεχάσω σύντομα αυτή τη σειρά! Α και γιατί έκανε τις Emmanuelle Chriqui και Olivia Wilde ζευγάρι!



11. Deadwood

Λοιπόν αυτή η σειρά με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Πρόκειται για ένα φοβερό χρονικό του πως χτίστηκαν οι σύγχρονες κοινωνίες και παράλληλα για έναν σχολιασμό πάνω στη φύση του ανθρώπου. Ζωή σε μια υπανάπτυκτη πόλη χρυσοθήρων, χωρίς νόμους και ήθη, με έναν μόνο γιατρό και με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αγράμματους, αλκοολικούς, πάμφτωχους, απελπισμένους και σε αναζήτηση μιας αφορμής για να βγάλουν το ρεβόλβερ απ' τη θήκη του. Ενώ όμως λατρεύω τη φανταστική σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους πιο πλούσιους διαλόγους που έχω πετύχει σε σειρά (και όχι μόνο) - άλλο τόσο δεν μπορώ να μπω για πολύ καιρό στον κόσμο του, γιατί απλώς δεν με γοητεύουν τα western. Οπότε, ναι, παραδέχομαι οτι δεν το έχω δει καν ολόκληρο (έχω μείνει κάπου στη μέση της 2ης σεζόν) και γνωρίζοντας οτι αν το μισό Deadwood κερδίζει την 11η θέση, ίσως ολόκληρο να έμπαινε στην πεντάδα! Αλλά εδω ψηφίζουμε αγαπημένα, και για την ώρα δεν είναι τόσο!



2 σχόλια:

  1. Πώς γίνεται το 30 Rock να έχει κάποια άλλη σειρά από πάνω του (εκτός ίσως του FotC);

    Υ.Γ. Το LOST δεν το αναφέρω γιατί δε χωράει καν σε λίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γίνεται αμα έχουμε διαφορετικό γούστο, τουλάχιστον σε κωμωδίες! Πολύ γέλιο το 30 rock αλλά για τις δικές μου ορέξεις προτιμώ Arrested Development και Freaks and Geeks!

    Α, το FotC με κούρασε γρήγορα όταν επιχείρησα να το δω, ίσως το ξαναπιάσω σε κάποια φάση!

    Για το Lost άστο, το έχω βαρεθεί αρκετά! Κάτσε να βρω χρόνο να κάνω ποστ για τις top 10 σειρές και το συζητάμε εκεί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή