Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

The 1+1 project - Week 10: The Go! Team, Mind Spiders

Δεν θα ξαναπώ οτι άργησα, λες και θυμάται κανείς πλέον σε ποιά βδομάδα βρισκόμαστε ή ποιά μέρα υποτίθεται οτι ανεβάζουμε κείμενα (Παρασκευή). Πάντως νομίζω οτι τα εφτάρια και τα EP είναι καλό τρικ για τις εβδομάδες που δεν υπάρχει χρόνος για ολόκληρους δίσκους.

1 new: The Go! Team - Rolling Blackouts [2011]

Κρίνοντας απο τον τρόπο με τον οποίο ανοίγει ο δίσκος, νόμιζα ότι οι χαρούμενες, bubblegum μελωδίες τους θα με κουράσουν. Στην αρχή, μίζερος και κουρασμένος στο δρόμο προς τη σχολή, ήθελα να σιχτιρίσω όλο αυτό το κέφι που αναδίδει το Rolling Blackouts. Μετά πέρασα περισσότερο χρόνο μαζί του, το άκουσα ένα ηλιόλουστο πρωινό και μπήκα στο νόημα. Οι Ronettes συναντάνε την M.I.A., τους Menahan Street Band, τους Rotary Connection και τον Johnny Pate του Shaft in Africa. Το αποτέλεσμα είναι ένας φωτεινός δίσκος, γκρουβάτος, με μελωδίες που σου κολλάνε στο μυαλό - είτε αυτές ανήκουν στις φωνές, είτε στα πνευστά.

Οι Go! Team καταφέρνουν να φτιάξουν έναν χαρακτηριστικό ήχο, που τους ανήκει απόλυτα και κάθε φορά τον κοντρολάρουν και τον οδηγούν εκεί ακριβώς που θέλουν - χωρίς ποτέ να γίνονται προβλέψιμοι ή βαρετοί και χωρίς να χάνεται η συνοχή - για παράδειγμα ακούστε το Secretary Song, μετά το Yosemite Theme και καπάκια το Rolling Blackouts. Το κάθε στοιχείο του ήχου τους θυμίζει κάτι αλλά όλα μαζί θυμίζουν τους Go! Team. Το εντυπωσιακό είναι πως έχουν και τις ικανότητες να γράψουν καταπληκτικά κομμάτια, με γραμμές που σου κολλάνε στο μυαλό, που σιγοτραγουδάς, που θες να ακούς ξανά και ξανά. Δεκατρία εξαιρετικές συνθέσεις, κανένα ίχνος “κοιλιάς” και ένας δίσκος που θα ανήκει στα καλύτερα της χρονιάς.

Yosemite Theme | Rolling Blackouts


+1 old: Mind Spiders - Mind Spiders [7-inch] [2010]

Μετά το κόλλημα που έφαγα με το LP των Mind Spiders, ήταν επόμενο να ψάξω την πρώτη τους κυκλοφορία, το ομώνυμο εφτάρι που έβγαλαν στην Dirtnap στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Είχα μάλιστα την τύχη να το βρω στο καταπληκτικό (για τα γούστα μου) All Ages Records του Camden και να το τσιμπήσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν θα το κουράσω πολύ, η ώρα είναι περασμένη και το μυαλό κουρασμένο. Άλλα τέσσερα κομμάτια σε αυτόν τον συνδυασμό lo-fi garage με λίγη ψυχεδέλεια, νωχελική διάθεση και κολλητικές μελωδίες. Ακούγοντας το απίθανο Time Sucker επαλήθευσα οτι τα ήρεμα κομμάτια τους πάνε περισσότερο. Κάπου είχα πετύχει μια συνέντευξη του Mark Ryan στην οποία πρότεινε μουσικές και μπάντες που του αρέσουν. Πλέον είμαι σίγουρος πως θα αρέσουν και σε μένα.

Time Sucker

The 1+1 Project:

4 σχόλια:

  1. τελικά δεν σε πιάνω πουθενά ρε green! δεν πιστευα με την καμία οτι το rolling blackouts θα σου αρέσει, αλλά πάλι έφαγα άκυρο. εντελώς απρόβλεπτος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα όταν το έγραψα μπήκα στο blog σου να θυμηθώ τι έγραφες τότε και έπεσα πάνω στο κόμεντ που μου έλεγες οτι μάλλον δεν θα με τρελάνουν!

    έχουν πολλή μαυρίλα στη μουσική τους για να μη γουστάρω πάντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ntaksei statheri aksia oi go! team :)
    an kai nomizw oti gia prwth fora s ayto to disko me kourase liiigo h fash me tis fwnes pou einai toso pisw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α όχι, εμένα μου αρέσει πολύ το πως χειρίστηκαν τις φωνές στην παραγωγή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή