Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

σαπίλα


Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της συναυλίας στην Αθήνα αυτού του εκτρώματος που ακούει στο όνομα Sublime with Rome, είπα να αναδημοσιεύσω ένα κείμενο που έγραψε ο φίλος και αδερφός Longwagon πριν λίγoυς μήνες. Η αφορμή ήταν η τότε επικείμενη συναυλία τους στο Λονδίνο και το δίλημμά μου για το εάν θα έπρεπε να δώσω το παρών:

Απευθείας στο ψητό. Οι Sublime δεν υπάρχουν. Στη θέση του Bradley Nowell (R.I.P) ένας τύπος που ακούει στο όνομα Rome Ramirez, 22 ετών, κιθαρίστας και τραγουδιστής κάποιων Dirty Heads. Και το όνομα των Sublime του 21ου αιώνα: Sublime with Rome.


Καταρχάς, συγχαρητήρια στο φίλο Rome που κατάφερε να κάνει το όνειρο μιας ολόκληρης γενιάς πραγματικότητα: να είσαι στους Sublime. Όχι κακιά φωνή, αλλά για τα δικά μου γούστα αδιάφορη, συμπαθητικός ρυθμικός κιθαρίστας με χλιαρά σόλο άνευ προσωπικότητας και προσωπικής πινελιάς. Αλλά και πάλι μπράβο του! Και το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας αλλά με διάθεση επαινετική και αρχηγική. Μπράβο του ξανά.


Φτύνω στη μάπα με ροχάλα μεγατόνων τον Eric Wilson και τον Bud Gaugh, μπασίστα και ντράμερ αντίστοιχα των Sublime και δημιουργούς του νέου ανεκδότου. Κακόμοιρες ψυχές ειλικρινά, με τα έπιπεδα της πρέζας στο αίμα να ακουμπάνε νέα επίπεδα, αποφάσισαν να βγάλουν εύκολα φράγκα. Ρε μπινέδες, είδατε τον McCartney με το Ringo Starr να λένε να βρούμε 2 κιθάρες και να κάνουμε πάλι τους Beatles? Να κάνει και ο Dave Grohl ακροάσεις για να βρει τον ανηψιό του Cobain να γίνει ένα καλό live τουλάχιστον. Μεγαλύτερο σεβασμό θα δείχνατε αν πηγαίνατε στον τάφο του Bradley και χέζατε. Δεν είμαι κολλημένος. Δεν έχω πρόβλημα μια μπάντα να αλλάζει κάποιο μέλος που έφυγε είτε από το γκρουπ, είτε από τη ζωή. (βλ. Avenged Sevenfold. Πέθανε ο ντράμερ τους, The Rev, και πήραν τον Portnoy των Dream Theater. Μαγκιά τους.) Όταν μιλάμε για τέτοιους μουσικούς όμως, δεν υπάρχει αντικατάσταση. Μάζι με την απώλεια του ανθρώπου/μουσικού, πεθαίνει και η μπάντα. Έτσι πάει ως ελάχιστος φόρος τιμής.


Φτύνω στη μάπα σας ξανά και ξανά. Και ίσως φτύνω και μένα που πριν από μερικές μέρες ο Green Onion με ρώτησε αν πρέπει να δει τους Sublime with Rome στο Λονδίνο ή να τους μποϊκοτάρει και απάντησα θετικά στο να τους δει.


Περιμένω τους Wolfgang Amadeus Mozart with Yanni...


Και για να μη φανώ υστερικός, δείτε και πείτε:

[η σαπίλα]


[το ορίτζιναλ]



Ελπίζω να βγήκε συμπέρασμα. R.I.P. μεγάλε Bradley.


5 σχόλια:

  1. \\γνωρίζοντας πλέον πως το σχόλιο δεν ήταν ειρωνικό: οχι δεν πήγα, πείστηκα ότι περισσότερο θα ξενέρωνα παρά θα γούσταρα. μακάρι να είχαν έρθει ως Long Beach Dub Allstars.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλάκα, ΤΙ ΕΙΝ' ΑΥΤΟ;!;!;!; Για γέλια πραγματικά...
    Long Beach στο μεταξύ θα σκότωνα να δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι ρε φοβερή σαπίλα... Long Beach κι εγώ θα γούσταρα φουλ να δω... αλλά τα φράγκα είναι πολλά μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή