Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

μουσικές



Εντάξει τι να κάνουμε. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε, αλλά φαίνεται πως το '1+1 project' μας άφησε χρόνους. Σκέφτομαι πώς για καλό δικό μου και όσων μπορεί κατά τύχη να διαβάσουν αυτά που γράφω, οι μουσικές μου αναζητήσεις θα περιγράφονται σε κείμενα σαν κι αυτό:

Έχω βαρεθεί γρήγορα τα περισσότερα πράγματα που έχω ακούσει φέτος. Δεν είμαι σίγουρος τι κάνω λάθος, αυτό που ξέρω είναι οτι είχα χρόνια να επιχειρήσω να παρακολουθώ απο κοντά τις καινούργιες κυκλοφορίες. Η επιβράβευση του να ανακαλύψεις κάτι που συμβαίνει τώρα είναι μεγάλη, αλλά η σαβούρα που αναγκαστικά θα πρέπει να ξεδιαλύνεις είναι τεράστια. Τέλος πάντων, τράβηξα ένα μεγάλο χι σε πράγματα που νόμιζα πως μου αρέσουν αλλά στην πραγματικότητα με έκαναν να χασμουριέμαι (Cults, Horrors, ίσως και το Washed Out), το πήρα απόφαση οτι μπορεί ας πούμε με τον Spiral να τα βρίσκουμε στους επικούς Wu Lyf (πόσες μπάντες ακούσατε φέτος με τόσο "δικό τους" ήχο;) αλλά τους Weeknd θα τους βαριέμαι στον αιώνα τον άπαντα, κράτησα τη δισκάρα των Fucked Up (κι ας λένε οι πιουρίστες οτι νέρωσαν τον hardcore ήχο τους), πέρασα μια βόλτα απ' τον Gilles Peterson και συγκράτησα την καλοκαιρινή house της συνεργασίας του Teams με τον Star Slinger, είμαι περήφανος που δεν έφαγα το hype των remix του Jamie xx στον μακαρίτη Gil Scott-Heron αλλά δηλώνω οτι το Far Nearer είναι μεγάλο κομμάτι και τέλος, χάρη στον Oksikemia έπεσα με τα μούτρα στις δουλειές του απίθανου Floating Points, που είτε με το Εnsemble του είτε σόλο με κολλάει στον τοίχο.

Πέρασα και μια βόλτα απ' την hardcore σκηνή και βρήκα αξιόλογα πράγματα, αλλά θα γράψω γι' αυτά όταν ξεπεράσω το σοκ που μου άφησε η δισκάρα των Touché Amoré.

Ως τότε η φάση είναι Τιγρέ Σποράκια. Το νου σας.

8 σχόλια:

  1. οι wu lyf μας φέρνουν πιο κοντά. ας ξεκινήσει η επανάστα.

    (και στους go! team τα βρήκαμε φέτος, γι' αυτό κι άρχισαν να γκρεμίζονται σούμπιντοι οι φούρνοι του νέου κόσμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jamie xx και gil παιζει κ για δισκος της χρονιας! οσο για το jamie, με διαφορα ο παραγωγος του 11. μολις βγαλει και τη δισκαρα θα γινει χαμος. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @spiral: και στο οτι ο jamie xx είναι υπερεκτιμημένος τα βρίσκουμε! για την ιστορία πάντως, οι go! team μου αρέσουν περισσότερο απ' τους cults [συγκρίνω γιατί οι μελωδίες των δεύτερων μου θύμισαν τους πρώτους]

    @oksi: δεν ξέρω ρε, δεν μου έκατσαν καθόλου καλά τα ρεμιξ, ενώ το far nearer το κωλογουστάρω! μεγάλο κάψιμο αυτό που λινκαρες, το δεύτερο μέρος ψιλογαμάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαλλον ειναι τα 2 σαμπλ του far nearer. αλλα δεν ειναι απολυτως ακριβες αυτο, γιατι παιζει κ το πληκτρο στους knife να ειναι sample απο τζαζ των 80ς. το ψαχνω. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανεπισημα ετσι εχω διαβασει. βεβαια ο giles τις προαλλες εβαλε αυτο.. θελω να το ψαξω λιγο παραπανω, αν βρεις τπτ μου λες.

    http://www.youtube.com/watch?v=jIvA8JsXC68

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χμ τι να σου πω... το part στο τραγούδι των Knife θα μπορούσε να μην είναι σαμπλ... τρέχα-γύρευε βασικά, θαυμάζω την όρεξή σου να το ψάξεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή